Блоки підготовки повітря  – це пристрої, які розроблені і застосовуються, щоб нормалізувати повітря, яке передається у пневмоінструмент за допомогою компресору. Зазвичай вони представлені у вигляді манометрів або спеціальних фільтрів. За допомогою підготовленого повітря можна видалити усі тверді частинки, вологу та конденсат. Також цей пристрій регулює та підтримує тиск, який необхідний для роботи певного обладнання. Детальніше із особливостями блоків підготовки повітря розберемося у нашій статті.

Що таке блоки підготовки повітря?

Зовні блоки підготовки повітря мають вигляд конструкції, яка складається із двох циліндрів:

  1. Фільтра-осушувача, його основне завдання – видаляти залишки вологи та осередки конденсату.
  2. Лубрікатора. Завдяки цій частині дозовано додається масло у повітря. Воно використовується, щоб змащувати внутрішні частини пневмоінструментів.

Корпус цих циліндрів облаштований спеціальними «віконцями» із пластикового матеріалу, завдяки їм можна відслідковувати масло та рівень конденсату у обладнанні. Також на пристроях зафіксований манометр, який контролює тиск повітря на виході.

Підготовчий блок повітря скріплює пневмосистему із центральною магістраллю. Розташування пристрою відбувається поруч із компресором або на вузлах розведення подачі повітря.

Для вибору блоків потрібно враховувати декілька характеристик:

  • допустимий рівень робочого тиску;
  • необхідна якість очистки повітря;
  • можливість врегульовувати тиск;
  • тип матеріалу для корпусу виробів та колб;
  • розмір діаметру для спеціального отвору, що з’єднує елемети.

До основних особливостей таких пристроїв відносять:

  • зручний дизайн;
  • оптимальний розмір;
  • відмінна міцність;
  • легке обслуговування;
  • невелику вагу.

Обираючи БПП, потрібно враховувати, яким є рівень оптимального тиску у регуляторі, коли звідти виходить стиснуте повітря.

Де використовуються блоки підготовки повітря?

Завдяки використанню блоків підготовки повітря можна суттєво пришвидшити робочі процеси, що стосуються підключення пневмоінструменту до шлангів. Такі блоки необхідні для тих пристроїв, де потрібне використання змащування мастилом, зокрема, пневмостанки та пневмодрилі. Також блоки підготовки повітря є ключовою деталлю у роботі вимірювальних станцій в пакувальній галузі.

Техніка, що працює на виробництві, зазвичай буде енергоефективною, безпечною та довговічною, якщо до неї використовуються БПП.

Найкращий виробник

Одним із кращих виробників блоків підготовки повітря є німецький бренд Festo. Він розробляє якісні та сучасні БПП, які мають потрібні периферійні компоненти. Завдяки цьому суттєво зменшуються певні показники у затратах та суттєво мінімізується вартість встановлення. Це значно покращує процес встановлення приборів.

Німецька компанія Фесто вже давно на ринку, заявила про себе, як про надійного виробника, який слідкує за сучасними технологіями та суттєво спрощує затрати на різні типи виробничих процесів. Європейська якість та сучасні рішення – гарантія відмінного результату.

Де купити блоки підготовки повітря?

Найкращим рішенням для придбання сучасних блоків підготовки повітря є інтернет-магазин компанії «Промінстал». У каталозі великий вибір регуляторів тиску, манометрів, які можна підібрати, в залежності від розміру різьби кріплення, мінімального та максимального рівня вхідного тиску та інших показників.

Зробити замовлення можна дуже легко та просто, скориставшись пропозицією сайту. Швидкість доставки, оптимальні ціни та продуманий сервіс дозволяють здійснити покупку максимально вигідно.