Функціонування багатьох агрегатів на виробництвах різного профілю, а також перманентність технологічного процесу залежить від злагодженої і оптимальної роботи установок в ланцюзі. Часто причинами простою через необхідність чистки і навіть повного виходу з ладу обладнання стають обклеювання стін, блокування вильотів і інші поступово виникають неприємності в різних ємностях.

Поняття пневмогармати

Збільшити обсяги обладнання для зберігання, перекачування і транспортування сипучих (рідше – хімікатів) покликані спеціальні пневмопушки, що монтуються в основну конструкцію і запускаються, / закриваються автоматично регулюванням.

Принцип дії полягає в стислому повітрі, що закачується під тиском від 0.35 МПа до 1.0 МПа. Наповнена ним напірна посудина агрегату при сигналі управління (зазвичай за допомогою електромагнітного клапана) пускає в хід мембранну головку, що випускає повітря в певному напрямку.

Таким чином, пневмопушки – основна частина аеродинамічної системи аерації сталевих та залізобетонних конструкцій-резервуарів.

Застосування пристрою

Пневмопушки використовують з метою:

  • збільшення корисного об’єму резервуара;
  • нівелювання виникнення нашарування залишків старих сипучих речовин на нові;
  • гарантування сталості та безперервності технологічних процесів виробництв.

Основні сфери застосування: сільське господарство і промисловість.

Під терміном «резервуар» розуміється:

  • тари для сипучих, силосу;
  • корито- і воронкоподібні ємності;
  • системи трубопроводів і фільтрів;
  • шахти, які видобувають породи;
  • певні ділянки кульових млинів, колосникових холодильників і печей для випалювання виробів з цементу.

Сфера застосування постійно розширюється, дозволяючи зробити технологічний процес більш ефективним, менш трудомістким і витратним.

Особливості роботи пневмопушок

Пневматичні пульсатори як сучасний спосіб динамічної аерації вимагає особливих методів монтажу. Головний критерій – спрямованість сопла, що і дозволяє повітрю, яке рухається з великою швидкістю, очищати певні ділянки резервуарів. Таким способом усуваються цілі пласти і навіси сипучих. Сопло необхідно встановлювати в напрямку ділянок, де передбачуваний сипучий матеріал буде стикатися зі стінками ємності.

Правильно монтовані пневмопушки допоможуть не тільки продовжити безремонтний термін експлуатації резервуара, а й підвищити його зносостійкість в цілому.

Асортимент пристроїв

Пневмопушки діляться на типи в залежності від способу застосування. Ці особливості детермінують комплектацію товару. Існують спеціальні пневмопушки:

  • з максимальним оснащенням;
  • для низьких і для високих температурних режимів;
  • використовувані в хімічній промисловості.

У нашому магазині представлено обладнання від глобальної компанії-виробника з центральним офісом в Німеччині. Фірма Festo існує з 1925 року і займається питаннями автоматизації на виробництві та пневмоавтоматики в цілому, пропонуючи найбільш затребувані в сучасних реаліях технології. Користуються німецькими агрегатами десятки років великі промислові структури в усьому світі. Таким чином, даний бренд вже довів свою надійність і актуальність пристроїв.

Компанія «Промінстал» пропонує впровадження передових технологій на український ринок. Фіксовані ціни і повне сервісне супровід гарантує успішність співпраці і ефективність застосування німецьких розробок.