Пневмоциліндри допомагають трансформувати стиснене повітря на енергію в різних пневмоагрегатах. Механізм системи заснований на пневмоприводі, що сублімує тиск повітря в енергію механічного характеру. Остання перетворюється на пневмоциліндрі, детермінуючи поршневий запуск. Цей тип конструкцій породив масу прошивних, карбункових і маркувальних агрегатів.

Суть поняття

Пневмоциліндри можуть бути:

  • односторонніми – поршневий рух односпрямований під тиском енергії повітря, а у зворотний бік повертається під впливом власної маси або пружини зворотного типу;
  • двосторонніми – зворотно-поступальні рухи під впливом стисненого повітря двосторонньо спрямовані;
  • безштоковим, де шток у принципі відсутній.

Безштоковий пневмоциліндр – це пристрій, в якому каретка та поршень з’єднуються механічно. Це забезпечує найвищий ступінь довговічності та міцності, нівелюючи витоку та вихід з ладу агрегату.

Складається таке обладнання зі спеціальних профільованих труб, що мають подовжені бічні отвори. У них встановлюється поршень магнітного вигляду, що здійснює зв’язок із основою пристрою.

Поршнева основа на двох гнучких смужках ущільнювачів зі сталі, що герметизують роз’єм з обох сторін. Це не допускає збирання пилу або забруднень. Дві пари магнітів, що становлять супорт, здійснюють переміщення із зовнішнього боку, а поршнева головка йде всередині.

Де використовуються безштокові пневмоциліндри?

Сфера застосування досить широка через підвищений попит на автоматизацію та пневмоагрегати в принципі. Перевагами безшовного поршня є:

  • постійний вплив, для нього значення вектора руху не принципово, тому що не може вплинути на зусилля;
  • каретка та поршнева основа не мають додаткових сполучних систем;
  • компактність дозволяє оптимально використовувати простір (агрегат наполовину менший за аналоги одно- та двосторонніх циліндрів);
  • велика кількість модифікацій агрегату, що мають різний функціонал.

Принцип роботи безштокового пневмоциліндра використовується у різних сферах:

  • машино- та приладобудування;
  • металургії;
  • деревообробки;
  • легка промисловість;
  • у складально-пакувальних процесах обладнання та ін.

Саме особливості конструктивного плану дозволили безштоковим агрегатам стати настільки популярними.

Яка вартість безштокових пневмоциліндрів?

Пневматика та автоматизація стали провідними сферами, що рушать прогрес ще з XIX ст. Постійне вдосконалення процесів та впровадження ефективних та економічно вигідних рішень – головна умова прогресу.

Застосування апаратів, на основі безштокових пневмоциліндрів, передбачає підвищену довговічність та зручність експлуатації. Однак на ринку існує маса аналогових та відверто низькоякісних продуктів, що зводять до нуля цей ефект.

Якісний та довговічний безштоковий пневмоциліндр має бути створений із спеціальної сталі, мати надійні компоненти. Тільки тоді вона повністю реалізує свої завдання. А такий агрегат не може коштувати дешево.

Однак якщо порівнювати безштокові з одно- та двосторонньо спрямованими пневмоциліндрами, то і ціна стає суттєвою перевагою безштокового обладнання.

Де придбати безштокові пневмоциліндри Festo?

Лідером з виробництва сучасної техніки є німецький концерн Festo, пневматичне обладнання якого користується популярністю у всьому світі. Напрямок пневматики та автоматизації на виробництві підтримується гігантами промислової сфери через суттєву економію витрат коштів та часу.

Саме німецька компанія пропонує найбільш якісні, надійні та довговічні безштокові пневмоциліндри. Придбати оригінальні моделі можна через приватне підприємство «ПРОМІНСТАЛ». Працюючи безпосередньо з виробником, ми пропонуємо найвигідніші ціни, швидку доставку та професійні консультації.