Промислові насоси – потужне інженерне обладнання, яке призначене для виконання специфічних завдань при величезному обсязі. Найчастіше вироби використовуються для подачі нафти, води, харчових продуктів рідкого типу, палива, перекачування агресивного середовища. Установка насосів зазвичай виконується як окрема одиниця на трубних магістралях. Головна функція – вироблення потрібної енергії тиску в створених системах між наповненими і прийомними резервуарами. Давайте розберемося з різновидами насосів, їх принципом роботи і сферою застосування.

Типи промислових водяних насосів

Промислові насоси можна поділити на:

  1. Динамічні. У них проста конструкція, мінімальна кількість рухомих частин. Тут перевага інерційних сил, що забезпечує низький ККД на виході. Для продуктивності таке явище вважається мінусом, а ось для економічності енергетичних ресурсів – це плюс.
  2. Об’ємні. Тут відзначається переважання сили тиску. Для роботи таких пристроїв потрібно більше енергетичних витрат, зате і продуктивність тут істотно вище. Від рівня потужності залежить ступінь вібрації, тому для таких промислових насосів потрібно встановлювати досить масивні фундаменти. Даний пункт тягне за собою додаткові матеріальні витрати, але вони одноразові.

Займаючись проектуванням трубопровідних систем, обов’язково враховують доцільність застосування того чи іншого типу.

До динамічних різновидів відносять відцентрові насоси. Вони дуже поширені в опалювальних системах, для відводу і подачі води в будівельній галузі, сільськогосподарській, харчовій.

Відцентрова конструкція в заглибних, глибинних, дренажних механізмах. Вони актуальні в:

  • свердловинах для викачування води;
  • каналізаціях;
  • метрополітенах;
  • шахтах.

Пристрій відцентрових насосів досить простий, у них тривалий експлуатаційний термін, легке обслуговування.

Класифікація за типом енергії

Якщо класифікувати насоси за типом енергії, яка до них підводиться, то можна виділити наступне:

  • Механічна. Всі ці пром. насоси використовуються в якості гідравлічних двигунів. Вони відрізняються конструкційними особливостями. Сюди відносять великий вибір поршневих, відцентрових, гвинтових, ротаційних, вібраційних, пропелерних насосів.
  • Рідинна. У цьому списку тільки водоструминні насоси, тарани.
  • Пар, повітря, газ. Проведення стислій субстанції виконується за допомогою спеціального монтажу до мамут-насосів, Гемфрі, монтежю.

Завдяки промисловим насосам в дію приходять водяні, паливні, електричні та газові двигуни.

Який принцип роботи пневмонасосів

Основний принцип роботи насосів – перетворення електроенергії в статичну. Після потрапляння води в центр колеса, виконується зміна напрямку руху на радіальне (з осьового). Після переміщення уздовж лопаток енергія збирається в корпусному каналі (він знаходиться за периферією колеса, що працює).

У каналі спіралеподібного типу відбувається перетворення статичної енергії в потік з досить високим тиском. Цей потік виходить з патрубка.

Де використовуються пневматичні насоси?

Пневматичні насоси мають високий рівень продуктивності. Вони можуть працювати із чистою рідиною або хім. речовинами, кислотними та агресивними матеріалами. Певні пристрої легко дозволяють перекачувати:

  • фарби;
  • масла;
  • жири;
  • гарячі рідини;
  • нафтопродукти;
  • мастила.

Широке поширення пневмонасосів відзначається в гірських, нафтових, косметичних галузях, в сільському господарстві, виробництві фарб і лаків.

Купити якісні промислові насоси за доступною вартості пропонує наш інтернет-магазин. Гарантія доступних цін, відмінного сервісного обслуговування зроблять покупку максимально вигідною.